Historia

Vår historia

Sedan 1937 har entreprenörskap varit ledordet i tre generationer.

Grundarna till företaget, tvillingarna Hans och Lennart samt deras lillebror Olle, hade alltid idéer om hur man kunde förbättra tingens ordning och samtidigt inte sällan tjäna en slant. 1937 grundade dom familjeföretaget Bröderna Persson som senare kom att bli Lidingö Lås & Säkerhet och Solna Lås & Säkerhet.

Det har inte varit en rak linje från cykel- och reparationsverkstad till dagens moderna säkerhetsleverantör. Sedan den första nyckeln blev gjord har företaget flyttat många gånger, utvecklats och även bytt namn. Men det som stått oförändrat genom tre generationer och åtta decennier är idén om att ingenting är omöjligt.

Lidingö Lås & Säkerhet skapar trygghet för Lidingöbor. Om det handlar om ett nytt lås till villan, en ny säkerhetsdörr till lägenheten eller ett komplett passagesystem till bostadsrättsföreningen spelar ingen roll för oss. Vi finns här för er som vi alltid gjort.

Cykel- och reparationsverkstad

20 november 1937 skickades ett telegram till bröderna med texten ”Lycka och välgång på det nya företaget.” En nystartad cykel- och reparationsverkstad hade sett dagens ljus i pappa Fabians verkstad i källaren under familjen biograf som drevs av mamma Sigrid. I en cigarrlåda förvarades startkapitalet på 25:-.

Moster Valborg skickade telegrammet som fortfarande hänger på väggen i butiken.

Ingenting är omöjligt

Cykelreparationer, diverse smidesarbeten och skridskoslipning. Under åren har Bröderna Persson hjälpt sina kunder med många olika uppdrag. Ingenting är omöjligt var alltid bröderna måtto och den inställningen lever kvar i företaget än idag. Problem är till för att lösas, det handlar bara om vad som är den bästa lösningen.

Låsverksamheten ser dagens ljus

När 40-talet började närma sig sitt slut kom en kund in och frågade om denne kunde få en kopia på sin nyckel tillverkad. Givetvis svarade bröderna ja, utan varken kunskap eller utrustning. Lösningen blev en cykeltur in till Stockholm och en låssmed. Kunden blev mycket nöjd och spred uppenbarligen detta för 1949 köptes en nyckelmaskin in och låsverksamheten hade startat.

I mitten av 1960-talet valde man bort cyklar till förmån för nycklar och företaget skulle komma att drivas som smidesverkstad och låssmed under lång tid framöver.

Drivs idag som en säkerhetsleverantör

Sedan 2014 drivs företaget av tredje generation Persson och i mitten av 10-talet togs ett beslut att sälja den mekaniska verkstaden. Idag är Lidingö Lås & Säkerhet och Solna Lås & Säkerhet en renodlad säkerhetsleverantör.

2037 firar vi 100-årsjubileum

I visionen står den inskrivet att företaget ska fira 100-årsjubileum 2037. Det är en trygghet för anställda, leverantörer och kunder att alla beslut som fattas är långsiktiga. Hur verksamheten ser ut då vet ingen, men vi vet att alla är bjudna på 100-årskalaset.